Salico tuntee sopimusviljelijät

Kotimaan kasvukaudella iso osa raaka-aineista tuotetaan kotimaassa. Näin jo tänään lähellä kerätyt kasvikset ovat jo huomenna esipestyinä ja pilkottuina asiakkailla.

Salico tuntee viljelijänsä hyvin ja tekee viljelijöiden kanssa myös monipuolista tuotekehitystä ja kokeilee uudelaisia lajikkeita Salicon tuotantoketjuun sopivaksi. Kotimaan viljelijöiden lisäksi Salicolla on Greenfood-konsernin oma hankintayhtiö Espanjassa, joka huolehtii, että viljelyolosuhteet ja raaka-aineet ovat laadukkaita ja toimitukset Suomeen päivittäin. 

Raaka-aineet kasvukausien mukaan

Salico pyrkii hankkimaan raaka-aineet mahdollisimman läheltä aina kasvukausien mukaan. Kesällä raaka-aineet tulevat pääasiassa kotimaasta niin pitkälle kuin mahdollista. Talvella raaka-aineiden hankita on paljolti riippuvainen ulkomaisesta tuonnista. Ulkomaiset tuoteet tuodaan tehtaalle käsittelemättöminä, jossa ne käsitellään kotimaisten tuotteiden tapaan.

Agricola Soler e hijos Espanjassa

Soler-nimisen perheen pitämällä Soler Adesurin tilalla Espanjassa
kasvaa päätuotteena jäävuorisalaattia. Tutustu ja lue lisää.

Agricola Soler Espanjassa

Agricola Soler on jo vuonna 1978 perustettu tila, joka viljelee tuotteittaan perinteitä kunnioittaen, mutta nykyaikaista viljelystekniikkaa käyttäen. 

Agricola Soler aloitti toimintansa tomaatin viljelyllä. Jäävuorisalaattia tilalla on viljelty noin 20 vuotta ja se onkin nykyään heidän päätuotteensa. Heidän alueensa on Espanjan parasta aluetta juuri jäävuorisalaatin viljelyyn, koska heidän peltonsa sijaitsee aivan meren laheisyydessä Murciassa. Siellä lampotila on aina 2-3 astetta lämpimämpää, kuin muualla Espanjassa.

Yhteistyön voimaa

Tilalla työskentelevät Bartolome Soler ja hanen 4 veljeään. Tilan perustaja, eläkkeellä oleva isä Juan Soler työskentelee pelloilla päivittäin peltoja tarkkaillen. Greenfoodin oman hankintayhtiön Greenfood Iberican ja Agricola Solerin yhteistyö on kestänyt jo 8 vuotta ja tila on yksi heidän tärkeimmistä kumppaneistaan. Tilalta lastataan 15-20 rekkaa salaattia viikossa, joista saavat nauttia myös Salicon asiakkaat.

 

Tärkeä kylmäketju

Kun luonto viljelyksillä on hoitanut osuutensa ja salaattisato on kypsä korjattavaksi. Jokaisella tuotteella on oma prosessinsa korjuun jälkeen ja esimerkiksi salaatti viedään suoraan pellolta jäähdytykseen, jossa sen lämpötila lasketaan pariin asteeseen. Toisin kun taas sipuli, joka ensin lämmitetään (kuivaus) ja sitten vasta jäähdytetään. Tästä alkaa tuotteiden kylmäketju, joka ei katkea, ennen kuin tuote on loppukäyttäjän lautasella.

Raaka-aineet tulevat Salicolle lämpösäädellyllä kalustolla, ja raaka-aineet varastoidaan alle + 4 °C. Tuotannossamme raaka-aineet pestään ensin puhtaalla vedellä, jonka jälkeen kasvikset pilkotaan joko koneellisesti tai käsityönä. Tuotannon lämpötila on +6 - +8 °C. Kun tuote on valmis, se pakataan koneellisesti. 

On erittäin tärkeää muistaa, että jalostettu tuote tulee aina säilyttää + 2° - + 4°. Näin tuotteet säilyvät aina raikkaina, laadukkaina ja tuoreina.