Ajankohtaista

4.3.2020

Salicon YT-neuvottelut päätökseen Juvalla

Tuoreiden ja terveellisten kasvistuotteiden valmistaja Salico Oy:n tammikuussa käynnistyneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Jotta kilpailukyvyn kehittäminen ja paras mahdollinen palvelu asiakkaille voitaisiin taata myös jatkossa, on Juvan tehdas päätetty sulkea. Tuotanto keskittyy jatkossa Helsingin Kivikkoon, jonka sijainti on keskeisempi asiakkaisiin ja tavarantoimittajiin nähden.

- Toimintamme kilpailukyvyn varmistaminen vaatii jatkossa tuotannon tehokkaampaa keskittämistä lähemmäs päämarkkinoitamme. Raaka-aineiden kuljettaminen Etelä-Suomesta Keski-Suomeen ja taas takaisin ei ole järkevää, kun tavoittelemme ensiluokkaista laatua ja tuoreutta tuotteillemme. Juvan tuotantolaitoksen lakkauttaminen on erittäin valitettavaa Juvan henkilöstömme kannalta, ja pyrimme tukemaan työntekijöidemme uudelleentyöllistymistä mahdollisimman hyvin tässä haastavassa tilanteessa, toimitusjohtaja Jussi Armanto sanoo.

 Salicon Juvan tuotantolaitoksessa työskentelee kaikkiaan 103 henkeä. Heistä osalle pystytään tarjoamaan töitä Helsingin tehtaalla. Arvioitu Juvan tuontannon lakkautusajankohta on syyskuussa 2020.

 Salicon tavoitteena on olla hyvä ja tehokas liikekumppani sekä innovatiivinen toimija, joka palvelee asiakkaiden ja tavarantoimittajien tarpeita tuomalla markkinoille säännöllisesti uusia tuotteita ja palveluita. Keskittämällä tuotannon ja investoinnit yhteen tehtaaseen yhtiö pystyy vastaamaan myös asiakkaiden odotuksiin ja vaatimuksiin entistä paremmin.

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Jussi Armanto
puh. 040 771 0926
jussi.armanto(at)salico.fi