Hyppää pääsisältöön

Salico - Tietoa meistä

Helppoa ja kätevää!

Salicon tuoreet, raikkaat ja pilkotut hedelmät ja vihannekset helpottavat työtäsi. Saat nopeasti aikaan näyttäviä ateriakokonaisuuksia.

Tuotantoa jo yli 20 vuotta

Salico Oy on yksi Suomen suurimista tuoreiden hedelmä- ja vihannesjalosteiden toimittajista tukkukaupalle, fastfood-ketjuille sekä vähittäiskaupoille. Lisäksi Salico valmistaa laajan valikoiman erilaisia food-to-go -tuotteita kuten leipiä, wrappeja. Valikoimasta löytyvät myös juhlapöytien suosikkituotteet, voileipäkakut. Salicon tuotantolaitos sijaitsee Kivikossa, Helsingissä.

Salicon laadukkaat tuotteet, erinomainen tuotantoprosessi sekä katkeamaton kylmäketju takaavat asiakkaillemme tuoreet tuotteet joka hetki ympäri Suomen.

 

Greenfood - vahvaa toimintaa

Salico on osa Greenfood-konsernia, joka on suurin itsenäinen hedelmä- ja vihannesalan sekä food-to-go tuotteiden toimija Pohjoismaissa. Konsernin päätoimialueet ovat tukkukauppa, freshcut sekä food-to-go-tuotteet ja salaattibaaritoiminta. Suomi ja Ruotsi ovat Greenfoodin päämarkkina-alueet.
Greenfoodin vahvuuksia ovat tiivis yhteistyö, ostotoiminta, paikallisuus ja innovaatiokyky.- tiedämme viimeisimmät trendit ja asiakkaiden tarpeet. Ja tietenkin taustalta löytyy rakkaus ruokaan ja erityisesti vihanneksiin ja hedelmiin.

Kaikki saman katon alta
Greenfoodin tavoite on olla johtava toimija hedelmien, vihannesten ja food-to-go tuotteiden alalla tulevaisuudessakin. Greenfood panostaa edelleen megatrendien mukaisesti valmiiden ja terveellisten hedelmä- ja vihannestuotteiden suunnitteluun, sillä niille on tulevaisuudessa yhä kasvavampi kysyntä. Greenfoodista saat kaiken: hedelmät ja vihannekset, fresh cut -tuotteet, herkulliset mukaan otettavat food-to-go välipalat ja ateriat sekä suositun Picadeli -salaattibaarikonseptin. 

Greenfoodissa on yhteensä 1500 työntekijää, joista n. 300 on Suomessa. Salico työllistää Helsingissä noin 160 henkilöä, hedelmien ja vihannesten tukkutoimintaan keskittynyt Satotukku Vantaalla 80 henkilöä ja Picadeli Helsingissä 12 henkilöä.

Laadukasta ja tuoretta 

Salicon vahvaa osaamista on koko tuotantoprosessiketju viljelijältä asiakkaalle saakka. Salico toimii keskeisellä paikalla Helsingin Kivikossa. Kotimaisia raaka-aineita käytetään aina kuin mahdollista. Myös ulkomaiset raaka-aineet ovat nopeasti käytettävissä, sillä toimitukset Kivikon tehtaalle on päivittäin. Tärkeä linkkimme ulkomaisiin viljelijöihin on Greenfoodin oma hankintayhtiö Greenfood Iberica.

Salico - Tietoa meistä

Ruokaa rakkaudella

Salicon uudet ja modernit tuotantotilat kasvisten ja salaattituotteiden käsittelyyn valmistuivat Helsigin Kivikkoon vuonna 2020. Vuonna 2022 valmistui tehtaan uusin osa, ruokatehdas, joka valmistaa leipiä, wrappeja ja muita välipalatuotteita sekä voileipäkakkuja. Käytössämme on uusin teknologia, joka mahdollistaa suuren kapasiteetin ja tehokkuuden. Nykyinen vuosittainen vihannes- ja hedelmäjalostetuotantomme on noin 6,5 milj. kg/vuosi. 

Salicon esipestyt ja pilkotut SallaCarte-salaatit, -vihannekset ja -hedelmät säästävät ammattikeittiöiden aikaa ja rahaa. Sopivan pakkauskoon ja hyvän säilyvyyden vuoksi vihannes- ja hedelmätilaukset voi joustavasti mitoittaa menekin mukaan. SallaCarte-tuotteet ovat kokonaisuudessaan käytettävissä, sillä mitään ei mene hukkaan. Helppoa ja kätevää!

Tuorekset tuotteet tuovat kotikeittiöihin helpotuksen, jolloin ruoanlaitosta tulee entistä vaivattomampaa. Tuotteiden avulla säästyy sekä aikaa että vaivaa kun olemme hoitaneet tuotteiden pilkkomisen kotikokkaajien puolesta. Tuorekset tuotteissa olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan käyttämään niin paljon raaka-aineesta kuin mahdollista. Esimerkiksi murut ovat ihanteellisia hävikkituotteita, koska niissä on pystytty hyödyntämään myös kukka- ja parsakaalien varret.

Greendeli tuotteet ovat myös helpotus hektiseen arkeen. Laadukkailla food-to-go -tuotteilla nälän taltuttaminen tapahtuu nopeasti ja maukkaasti. Tuotevalikoima sisältää erilaisia leipiä, wrappeja, jogurttivälipaloja sekä bageleita. 

Laitoksessamme valmistetaan myös voileipäkakkuja. Herkulliset kakkumme ovat juhlapöytien suosikkeja, joita valmistetaan sesonkeihin lähes yötä päivää.

 

Raikasta kokemusta ja tietoa

Yrityksemme perustettiin 1980-luvun lopulla kun McDonalds etsi valmiiksi pilkotun amerikansalaatin toimittajaa Suomessa.

STC Interfinans AB osti Famix Oy -nimellä perustetun yrityksen joulukuussa 1999. Yrityksen nimi vaihdettiin Salico Oy:ksi vuonna 2001. Nykyisin Salico Oy kuuluu Greenfood-konserniin, jonka omistaa ruotsalainen sijoitusyhtiö Nordic Capital sekä vähemmistöosakkaina ruotsalaiset, Fidelio Capital, STC Interfinans ja Brassiga Holding.

Tuotevalikoimamme on alkuaikojen muutamasta tuotteesta kuten amerikansalaatista ja sipulista kasvanut yli 100 tuotteen valikoimaan laadukkaita ja raikkaita sekä aina tuoreita tuotteita. 

Etelän auringon alla

Greenfood Iberica on Greenfoodin oma hankintayhtiö Espanjassa. Greenfood Iberica etsii parhaimmat viljelijät tuotteillemme ja valvoo tuotteiden laatua paikan päällä. Espanjasta saamme talviaikaan mm. jäävuorisalaatin, paprikat, tomaatit ja kurkut, kesällä kaikki ihanat hedelmät. Talvella taas alkaa Espanjan appelsiinisesonki.
Greenfood Ibericalla on vahva tietämys Espanjan markkinoista ja vahvat siteet paikallisiin viljelijöihin, houkutteleva tuotevalikoima ja tehokas logistiikka. Greenfood Iberican pääviljelykumppanit sijaitsevat Murciassa ja Almeriassa, jossa lämmin aurinko paistaa ympäri vuoden ja viljelykset antavat runsasta satoa. 

Logistista huippuosaamista
Tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat eläviä tuotteita ja niiden elämä jatkuu sadonkorjuun jälkeen. Tuotteiden tuoreena pitäminen ja kuljetus ovat kaksi tärkeää asiaa, joissa Greenfood Iberica on alansa huippuja. Tuotteen tuoreudesta ja laadusta ei tingitä. Loistava logistiikka mahdollistaa Greenfood Iberican kuljetukset Suomeen päivittäin.