Hyppää pääsisältöön

Salico - Tuotanto

Tarkoin valvottu tuotantoprosessi. Tuotteiden säilyvyys ja laatu perustuvat korkealaatuisiin raaka-aineisiin, tiukkaan ja valvottuun prosessiin sekä alhaisiin lämpötiloihin. 

Tuotteiden hyvä laatu alkaa korkealaatuisista tuoreista raaka-aineista. Teemme yhteistyötä pitkäaikaisten toimittajiemme kanssa saadaksemme parhaat mahdolliset raaka-aineet käyttöömme. Toimittajamme ovat sertifioineet toimintansa, joka takaa raaka-aineiden laadun, työntekijöiden hyvinvoinnin ja hyvinvoivan ympäristön. Raaka-aine käsitellään meillä oikeaoppisesti taataksemme pitkään säilyvän käyttövalmiin tuotteen.

Tuoteturvallisuus on toimintamme ydin

Olemme luoneet HACCP-järjestelmään pohjautuvan omavalvontaohjelman, jonka avulla valvomme toimintaamme aina raaka-aineesta loppuasiakkaalle asti. Toimintamme on sertifioitu FSSC22000 tuoteturvallisuusstandardin mukaisesti. Tämän lisäksi noudatamme lukuisia asiakasstandardeja. Omassa laboratoriossamme seuraamme tuotteiden laatua ja pystymme nopeasti reagoimaan tarvittaviin muutoksiin. Näiden kaikkien avulla varmistamme, että toimintamme on luotettavaa, turvallista ja jatkuvasti kehittyvää.

Parhaat raaka-aineet

Raaka-ainetoimittajan valinnassa ensisijalla ovat laatu, hinta ja toimitusvarmuus. Toimittajan valinta tapahtuu kasvukausien mukaan ja hyväksyntä tapahtuu auditoinnilla.

Kotimaisuus

Kotimaisia raaka-aineita käytetään aina kuin mahdollista. Ulkomaiset raaka-aineet ovat myös nopeasti käytettävissä, sillä toimitukset Kivikon tehtaallemme kulkevat päivittäin.

Oma valvonta

Tarkka omavalvonta, laadunvarmistus omassa laboratoriossa, korkea hygieniataso ja teknologia takaavat toimivan tuotantoprosessin.  

Huipputeknologiaa

Tehokas tuotantoteknologia (optinen lajittelija, pesujärjestelmä). Mahdollistaa kapasiteetin ja tehokkuuden lisäämisen sekä parantaa tuotteiden laatua.

Tuoretta ja raikasta

SallaCarte-tuotteisiin on käytetty vain raaka-aineiden parhaat osat. Korkealaatuisten raaka-aineiden, tuotantoteknologian ja katkeamattoman kylmäketjun ansiosta tuotteiden tuoreus ja säilyvyys ovat huippuluokkaa.

Puhdas vesi ja oikea lämpötila

Raaka-aineet pestään puhtaalla vedellä, eivätkä tuotteet sisällä säilöntäaineita eikä lisäaineita. Oikea lämpötila tuotannon eri vaiheissa on tärkeää. Raaka-aine varastoidaan alle + 4 °C ja työskentely tapahtuu +6 - +8 °C. Jalostettu tuote tulee aina säilyttää + 2° - + 4°.

Myös käsityötä

Tuotanto on suurimmaksi osaksi automatisoitua leikkauksesta pakkaukseen, mutta tuotannossa on myös paljon käsityötä vaativia raaka-aineita.

Tärkeä tuotekehitys

Salicolla on sitouduttu tuotannon, tuotteiden ja pakkausten jatkuvaan kehittämiseen. Laajaan yhteistyöhön Greenfoodissa kuuluu myös tuotekehitys yhdessä Greenfoodin muiden yksiköiden kanssa.  

Kierrätys

Vuonna 2020 Salico Oy kierrätti 99 % kaikesta jätteestä. Kokonaistavoitteena on maksimaalinen kierrätys kaikesta jätteestä, koskien kaikkea jätemateriaalia pahvista biojätteeseen.