Hyppää pääsisältöön

Salico - Resepti: Kukkakaaliriisi-Curry

Valmistusaineet

1 kg SallaCarte Kukkakaaliriisi
1 kg SallaCarte Kesäkurpitsakuutio
1 kg SallaCarte Tomaattikuutio
500 g SallaCarte Sipulikuutio
Öljyä
25 g valkosipuli (silputtuna)
1-2 mietoa tuoretta chilipalkoa (silputtuna)
5 rkl tuoretta galangal juurta (raastettuna)
5 rkl jauhettua juustokuminaa
5 rkl jauhettua korianteria
5 rkl curry-jauhetta
5 sitruunaruohoa (isoina paloina)
2,5 tl suolaa
2 tl mustapippurijauhetta
5 rkl kookossokeria
2,5 litraa nestettä, esim Asia-fondista
1,5 litraa kookoskermaa
0,5 dl limen mehua

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää silputtu chili, galangal, sipulikuutiot ja valkosipuli sekä juustokumina, korianteri ja curryjauhe. Anna mausteiden kiehahtaa hetki ennen kuin lisäät kasvikset, loput mausteet ja nestettä sen verran että kasvikset peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja kasvikset ovat pehmeitä. Lisää kookoskerma ja kiehauta. Lisää limen mehu.

(Reseptistä tulee n. 20 annosta/n. 5 litraa).
Tarjoile kookosriisin kanssa.