Hyppää pääsisältöön

Tuorekset - Herkullista ja terveellistä grilliruokaa kasviksista

Kaipaatko kasvispainotteista grillattavaa kesäpäiville? Ravinteikkaat kasvikset on helppo valmistaa grillissä.

Kasvikset on helppo valmistaa grillissä tarjoiltavaksi joko sellaisenaan tai muiden ruokalajien seuraksi. Kasviksia voit grillata monin tavoin, kuten laakeassa foliovuoassa, vartaissa tai foliosta taitelluissa nyyteissä. Käytä rohkeasti mielikuvitustasi kasviksia valitessasi. Grillattavaksi sopivat lukuisat raaka-aineet, kuten mm.

·     ananas
·     herkkusieni
·     kesäkurpitsa
·     lehtikaali
·     maissi
·     munakoiso
·     nektariini
·     oliivit
·     paprika
·     parsa
·     parsakaali
·     perunat
·     porkkana
·     punasipuli
·     retiisi
·     tomaatti

Marinadi syventää kasvisten makua
Grillikasviksia on hyvä mehevöittää marinadilla, jonka valmistat helposti öljystä, mustapippurista, suolasta ja yrteistä. Sekoita pilkkomasi kasvikset ja marinadi suljettuun muovipussiin ja jätä raaka-aineet maustumaan vähintään parin tunnin ajaksi. Marinadia ei kannata heittää pois, koska voit valella sillä kasviksia myös grillauksen aikana.

Huomioi kasvisten kypsymisajat
Kasvikset on hyvä grillata kypsymisjärjestyksessä eli lado grillille ensin ne raaka-aineet, jotka tarvitsevat pisimmän kypsennysajan. Esimerkiksi porkkana kypsyy verrattain hitaasti. Pehmeän rakenteen omaavat kasvikset, kuten tomaatti ja kesäkurpitsa, valmistuvat puolestaan tuossa tuokiossa. Hitaasti kypsyvät kasvikset kannattaa myös pilkkoa pienemmiksi paloiksi, jolloin ruoka kypsyy nopeammin.

Myös hedelmät sopivat grilliin
Grillatut hedelmät sopivat sekä aterian lisukkeeksi että jälkiruoaksi. Herkullisia vartaita voit koostaa esimerkiksi persikan siivuista ja halloumijuustosta. Grillattu ananas sopii tarjoiltavaksi vaniljajäätelön ja hunajan kanssa.

Tuorekset tuovat helppouden grillaukseen
Tuorekset-valikoimasta löydät maukkaita ja värikkäitä kasvisvaihtoehtoja grilliin. Tuorekset ovat täysin käyttövalmiita kasvissekoituksia, joiden avulla vältyt monelta työvaiheelta: sinun ei tarvitse alkaa pesemään, kuorimaan tai pilkkomaan kasviksia.

Tuorekset Thai-kasvikset grillissä
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset:
Tarvitset kolme rasiaa Tuorekset Thai-kasviksia sekä ainekset marinadin ja dipin tekoa varten.

Hunajainen marinadi kasviksille
1 dl soijakastiketta
3 rkl hunajaa
½ dl limettimehua
2 dl oliiviöljyä
1,5 dl tuoretta basilikaa pilkottuna
mustapippuria rouhittuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Kastike grillatuille kasviksille
1 prk kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
loraus oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus sormisuolaa
1 mm yrttimaustetta

Valmistusohje
Laita Tuorekset Thai-kasvikset marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi suljettuun muovipussiin. Grillaa marinoidut kasvikset laakeassa foliovuoassa kypsentäen niitä 15–20 minuutin ajan. Tarjoile kasvikset kermaviilikastikkeen kanssa.