Hyppää pääsisältöön

Tuorekset - Resepti: Hedelmätartaletti

Tuorekset - Resepti: Hedelmätartaletti

Kokeile maukas hedelmäjälkiruoka, joka vie kielen mennessään.

Annosmäärä:
10 annosta

Ainekset
1 valmis torttupohja tai
Tartalettitaikina:
125 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl tomusokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
suolaa

Päälle:
2 dl kuohukermaa
1 prk Mascarpone-tuorejuustoa (250 g)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rs Tuorekset Naposteluhedelmät (á 280 g)

Koristeluun
kookoslastuja
sitruunan kuorta suikaleina

Valmistusohjeet
1. Tee tartalettitaikina hyvissä ajoin. Sekoita raaka-aineet keskenään listan järjestyksessä, muotoile taikinapalloksi ja nosta jääkaappiin tunniksi.

2. Kaulitse taikina jauhotetulla työtasolla ohueksi levyksi. Rullaa taikinalevy löysästi kaulimelle ja nosta tartalettivuoan päälle. Työstä taikina pohjalle ja reunoille. Leikkaa yli jäävät taikinanreunat irti rullaamalla kaulimella vuoan reunojen yli.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja napakka. Sen ei tarvitse juurikaan saada ruskeaa väriä. Jäähdytä pohja ja irroita se vuoasta.

4. Vispaa täytteen kerma notkeaksi vaahdoksi. Kerma vaahtoutuu parhaiten jääkaappikylmänä ja kapeassa, korkeareunaisessa astiassa.

5. Notkista reilussa kulhossa tuorejuusto. Sekoita joukkoon notkea kermavaahto ja makeuta seos sokereilla. Jaa seos torttupohjalle. Lusikoi päälle hedelmät.

6. Koristele kookosrouheella ja sitruunakuorisuikaleilla.

‍Vinkki! 
Jos tuorejuustoseos on liian napakkaa, notkista sitä tarvittaessa maidolla, jotta saat seoksen levitettyä kauniin pehmeäksi tortulle.

‍Vinkki! 
Voit täyttää tartalettipohjan rahkaisalla hedelmäsalaatilla ja vaahtokarkeilla.