Nämä jalapenon potkaisemat burritot ovat Hanna Gullichsenin käsialaa. Ne syntyvät Tuorekset Classic wokista ja maistuvat taivaallisen hyville.
Annosmäärä:
4 annosta
Ainekset
1 rs Tuorekset Classic wok (á 300 g)
4 rkl rypsiöljyä paistamiseen
4 suurta vehnätortillalättyä (tai 8 pientä)
1 rkl soijakastiketta
Ripaus suolaa
1 purkki ranskankermaa
1 lime
Mustapippuria
1 rkl hunajaa
Tarjoiluun lisäksi esim.
Keitettyä riisiä tai kukkakaalimurua
Guacamolea
Korianteria
Juustoraastetta
Valmistusohjeet
1. Kerää Classic Wok -kasvisten joukosta muutama jalapenoviipale ja pilko ne pieneksi. Sekoita pilkotut jalapenot ranskankerman joukkoon ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla, tirauksella limemehua ja hunajaa. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää 2 rkl rypsiöljyä pannulle, kippaa mukaan kasvikset ja paistele niitä viitisen minuuttia kuumalla pannulla kunnes ne alkavat saada hieman väriä, sekoita etteivät kasvikset pääse palamaan. Lorauta mukaan soijakastiketta ja ripaus suolaa. Siirrä kasvikset pöytään odottamaan.
3. Pyyhi pannu talouspaperilla ja kuumenna se kuumaksi, lisää pieni tilkka rypsiöljyä ja tortillalätty, kääntele lättyä siten että se saa hieman väriä molemmilta puolilta. Toista kaikille lätyille.
4. Nosta pöytään kasvikset, jalapeno-ranskankerma ja tortillalätyt sekä muut haluamasi lisukkeet ja kääri burritot kunkin ruokailijan maun mukaan.
5. Nauti heti.
Tämä resepti on tehty yhteistyössä avokadopastan äidin ja Kylmä nakki-kirjastaan tunnetun Hanna Gullichenin kanssa.