Hyppää pääsisältöön

Tuorekset - Resepti: Kukkakaalirisottoa ja lampaan paahtopaistia

Tuorekset - Resepti: Kukkakaalirisottoa ja lampaan paahtopaistia

Kukkakaalimuru soveltuu erinomaisesti myös risottoon riisin korvaajaksi. Risotto valmistuu erittäin nopeasti vain muutamassa minuutissa. Lammas toimii maukkaana makuparina kukkakaalin kanssa.

Ainekset
1 rs Tuorekset kukkakaalimurua (300 g)
250 g lampaan paahtopaistia
40 g hienonnettua sipulia
3 dl laktoositonta kermaa
60 g parsakaalia ja chiliä koristeluun
rypsiöljyä
laktoositonta voita
suolaa
rouhittua mustapippuriajauhettua
currya

Valmistusohjeet
1. Mausta lampaan paahtopaisti suolalla ja mustapippurilla. Paista paistinpannulla pinnat kiinni. Paista uunissa 120°C, kunnes sisälämpötila on noin 54°C ja anna vetäytyä noin 8 min.

2. Hienonna sipuli pieneksi kuutioksi. Kuullota voissa ja rypsiöljyssä paistinpannulla.

3. Lisää joukkoon Tuorekset kukkakaalimuru ja paista miedolla lämmöllä vielä hetki.

4. Lisää joukkoon vielä 3dl laktoositonta kermaa. Mausta lopuksi suolalla ja jauhetulla currylla.

5. Anna kukkakaalirisoton hautua hetki miedolla lämmöllä ja ota lampaan paahtopaisti pois vetäytymästä.

6. Leikkaa paahtopaisti 5 mm paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoile kukkakaalirisoton kera. Koristele parsakaalilla.