Hyppää pääsisältöön

Tuorekset - Resepti: Paahdettua lohta ja parsakaalimurua kaurapedillä

Tuorekset - Resepti: Paahdettua lohta ja parsakaalimurua kaurapedillä

Herkullinen lohi soveltuu mainiosti niin arjen nopeaksi ruoaksi kuin viikonlopun herkutteluhetkeen hyvän valkoviinin kera.

Annosmäärä:
n. 3-4 annosta

Ainekset
n. 300 g Tuoretta lohta
200 g Ruokakauraa
1 rs Tuorekset parsakaalimuru (á 300 g)
3 dl laktoositonta kermaa
Rypsiöljyä
Laktoositonta voita
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Vettä

Valmistusohjeet
1. Paahda lohi pannulla nahkapuoli alaspäin. Suolaa lohi makusi mukaan ja laita uuniin loppu kypsymään 140°C noin 4-5 min.

2. Valmista samalla ruokakaura. Keitä kauraa väljässä vedessä noin 8 min, siivilöi kypsä kaura lävikössä.

3. Paista valmista ruokakauraa hiukan voissa ja öljyssä ja lisää joukkoon Tuorekset parsakaalimuru.

4. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan. Lopuksi lisää vielä 2 dl laktoositonta kermaa joukkoon ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.

5. Ota uunista paahdettu lohi. Herkuttele heti.