Ah niin taitava Hanna Gullichsen on loihtinut parsakaalimurusta maukkaan reseptin joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi.
Annosmäärä:
2 annosta
Ainekset
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 lime, n.2-3 rkl mehua
2,5 dl Tuorekset Parsakaalimurua
2,5 dl keitettyä riisiä
100 g tuoretta pinaattia
Kourallinen pähkinöitä tai siemeniä
(1 vihreä chili ohuina viipaleina)
Tarvittaessa ripaus suolaa maustamiseen
Valmistusohjeet
1. Yhdistä pienessä kulhossa seesamiöljy, soijakastike ja limemehu.
2. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää mukaan riisi, paista tovi ja lisää pannulle myös Tuorekset Parsakaalimuru. Anna paistua minuutin verran.
3. Kippaa nesteet mukaan pannulle ja sekoita. Lisää pinaatti ja anna sen mennä hieman kasaan. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää tilkka oliiviöljyä.
4. Viimeistele ruoka pähkinöillä ja chilillä, voit ripotella annoksen ylle lisää Parsakaalimurua, sen kun voi nauttia halutessaan sellaisenaan.
5. Maista ja mausta tarvittaessa vielä tirauksella limeä tai ripauksella suolaa.
Tämä resepti on tehty yhteistyössä avokadopastan äidin ja Kylmä nakki-kirjastaan tunnetun Hanna Gullichenin kanssa.
Hannan vinkki!
Jos tätä sattuisi jäämään yli, voit paistaa sen seuraavana päivänä pannulla ja rikkoa pannulle kananmunan, maustaa suosikki juustollasi tai nokareella hummusta.
Itselleni tämä annos toimittaa loistavan lounaan virkaa, joku ehkä nauttisi sen lisukkeena, päätä itse mihin tarpeeseen tämä ohje sinun arjessasi istuisi.