Ramen syntyy helposti käyttämällä valmiiksi pilkottuja kasviksia Tuorekset Classic wokin muodossa.
Annosmäärä:
4 annosta
Ainekset
400 g kananjauhelihaa
1 rs Tuorekset Classic wok (á 300 g)
1 rkl rypsiöljy
3 cm kokoinen pala inkivääriä
300 g nuudeleita
2 kananmunaa
1,2 litraa kanalientä (tai 1,2 litraa vettä ja 1 kananliemikuutio)
1 dl soijaa
2 rkl miriniä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl kuivattua wakame merilevää
korianteria ja seesamin siemeniä koristeluun
Valmistusohjeet
1. Ruskista kananjauheliha rypsiöljyssä. Lisää 0,5 dl soijaa ja hienonnettu inkivääri sekä Tuorekset Classic wok. Ruskista vielä hetki.
2. Valmista liemi kaatamalla erilliseen kattilaan kanaliemi. Lisää 0,5 dl soijaa, mirin, riisiviinietikka ja anna kiehahtaa. Maista lientä ja lisää tarvittaessa mausteita muutama ruokalusikallinen.
3. Lisää liemen joukkoon nuudelit sekä wakamemerilevä ja kypsennä miedolla lämmöllä ohjeen mukaan.
4. Nosta kulhoon nuudeleita ja kananjauhelihapaistosta. Kaada sekaan lientä. Tarjoile halkaistun kananmunan, tuoreen korianterin ja seesamin siementen kanssa.