Hyppää pääsisältöön

Tuorekset - Resepti: Tomaattisalsaa ja paahdettua bataattia salaattipedillä

Tuorekset - Resepti: Tomaattisalsaa ja paahdettua bataattia salaattipedillä

Ruokaisa salaatti syntyy paahdetuista bataateista sekä raikkaasta Tuorekset tomaattisalsasta.

Annosmäärä:
2 annosta

Valmistusaika:
45 minuuttia
Tomaattisalsaa ja paahdettua bataattia salaattipedillä

Ainekset
Paahdettu bataatti:
400 g kuorittua bataattia
1 rkl rypsiöljyä
2 tl suola

Salaatti:
paahdetut bataatit
1 kpl sitruunan mehu puristettuna
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suola
½ tl rouhittu mustapippuri
1 rs Tuorekset mietoa tomaattisalsaa
1 kpl baby gem salaattia
1 ras minisalaattia
100 g paahdettuja suolattuja siemeniä

Valmistusohjeet
1. Leikkaa bataatti peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Pyörittele bataatit rypsiöljyssä ja suolassa. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti. Paahda bataatteja 20–25 minuuttia 170 C asteisessa uunissa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Valmista seuraavaksi sitrusvinegretti. Sekoita sitruunanmehu, suola ja mustapippuri keskenään. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon.

3. Revi lehdet irti ja pese baby gem -salaatti. Pyöritä salaatinlehdet sitrusvinegretissä. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehdet tasaisesti.

4. Sekoita jäähtyneet bataatit kulhossa Tuorekset miedon tomaattisalsan kanssa. Pyörittele huolella bataatit salsassa. Nostele lehtien päälle paahdettua bataattia ja tomaattisalsaa. Ripottele päälle minisalaatit ja paahdetut siemenet.

‍Vinkki! Jos haluat enemmän potkua salaattiin, käytä Tuorekset tulista tomaattisalsaa!