Hyppää pääsisältöön

Tuorekset - Syöthän riittävästi kasviksia myös etätyöpäivinä?

Syöthän riittävästi kasviksia myös etätyöpäivinä?
Koronapandemian myötä vahvistunut etätyökulttuuri mullisti monen ihmisen arjen, ja tämä muutos kohti joustavampaa ja paikasta riippumatonta työtä näyttäisi laajalti tulleen myös jäädäkseen. Etätyön tekemisellä on suuri vaikutus myös ruokailutottumuksiin. Moni työntekijä on havainnut etätyöskentelyn tuomat positiiviset asiat, kuten mahdollisuuden tehokkaampaan ajankäyttöön työmatkojen jäädessä pois. Kotona työskentelevän tulisi kuitenkin tiedostaa myös etätyössä piilevät terveysriskit, kuten sen, että kotioloissa voi ruokavalio alkaa huomaamatta kaventumaan. Työnteon lomassa emme välttämättä tule kiinnittäneeksi huomiota ravintorikkaiden kasvisten riittävään saantiin.

Kasvisten syönti edistää jaksamista, terveyttä ja painonhallintaa
Moni meistä on tavannut nauttia terveellisen ja monipuolisen aterian työpaikan lounasravintolassa, salaatteineen, raasteineen ja lämpimine kasvislisäkkeineen. Kotona työskennellessämme emme välttämättä tule huolehtineeksi samassa määrin aterioiden monipuolisuudesta. Kasvisten, kuten juuresten, marjojen, hedelmien ja vihannesten, syöminen on terveytemme ja jaksamisemme kannalta olennaista, sillä saamme niistä elimistöllemme tärkeitä kivennäisaineita, vitamiineja ja kuitua. Mitä enemmän syömme kasviksia, sitä enemmän saamme itsellemme terveyshyötyjä. Ruokaa ei tulisi syödä ainoastaan nälkään, vaan saadaksemme itsellemme myös mahdollisimman paljon ravintoaineita. Suomalaiset ravitsemussuositukset ohjeistavat syömään vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä, minkä toteuttaminen voi kotioloissa tuntua haastavalta. Pyri sisällyttämään kasviksia jokaiseen ateriaasi, jolloin saat helposti riittävän määrän ravintoaineita päivää kohden.

Etätyöpäivinä tulisi kiinnittää huomiota myös ateriarytmiin. 
Työntekoon uppoutuneena ei välttämättä tule huomanneeksi ajankulkua, jolloin keskittyminen alkaa herpaantumaan verensokerin laskiessa. Suunnittele työpäivän ateriat etukäteen ja hanki terveellisiä välipaloja nautittavaksi pitkin päivää.Kun syöminen on säännöllistä ja ateriat pysyvät sopivan kokoisia, pysyt tehokkaana koko päivän. Verensokerin pysyessä tasaisena et myöskään tule napostelleeksi töiden lomassa epäterveellisiä herkkuja, mikä pitkällä aikavälillä johtaisi liikakilojen kertymiseen. Kasvispainotteisesti syöminen edistää sekä sydämen että aivojen terveyttä. Terveellinen syöminen pitää aivomme vireinä ja pienentää aivoverenkiertohäiriöiden mahdollisuutta. Tiesitkö, että tummanvihreät vihannekset ovat erityisen ravintorikkaita?

Käyttövalmiit Tuorekset ovat etätyöläisen aarre!
Etätyötä tekevän on tärkeää tiedostaa, että kasvisten syömisellä on positiivinen vaikutus jaksamiseen ja terveyteen. Muistathan siis hankkia kauppareissulla riittävästi erilaisia kasviksia, jotta tulet sisällyttäneeksi niitä aterioihisi pitkin päivää. Kasvisten käyttö ruoanlaitossa on Tuorekset -tuotteiden ansiosta todella helppoa. Tuorekset-tuoteperhe koostuu värikkäistä kasvissekoituksista, joita voit sisällyttää helposti erilaisiin ruokalajeihin, kuten wokeihin, piirakoihin tai laatikkoruokiin. Käyttämällä täysin käyttövalmiita Tuorekset -tuotteita ruoanlaitossa säästyt kasvisten pesemiseltä, kuorimiselta ja pilkkomiselta. Terveellisen aterian valmistaminen sujuu näin kädenkäänteessä, mikä on loistava juttu etenkin etätyöläisten näkökulmasta. Lounastunti kun ei useimmilla meistä ole kovinkaan pitkä. Tutustu Tuorekset-valikoimaan ja -resepteihin!

Lähteet:

www.terveyskirjasto.fi

www.ruokavirasto.fi